logo
español english nederlandsdeutschfrançais
RondaRonda
Ronda - Plaza de torosRonda
RondaRonda

Over Ronda

Ronda ligt ongeveer 51 kilometer landinwaarts vanaf de kustplaats San Pedro de Alcala en heeft een reistijd van 1½ uur vanaf het vliegveld in Malaga. Ronda is uitgegroeid tot een van de meest bezochte plaatsen in Andalusië. Haar unieke locatie, hoog op een rots en het geweldige uitzicht dat je hier hebt is voor velen genoeg om deze plek nooit meer te vergeten.

Het oude gedeelte van de stad wordt dramatisch gescheiden van het nieuwe gedeelte door een enorme kloof, bekend als El Tajo. Het oude en het nieuwe Ronda zijn met elkaar verbonden via de beroemde Puente Nuevo, een brug gedateerd uit 1793. Vanaf de brug heb je een spectaculair uitzicht op de kloof en de omgeving.

In het oude centrum van Ronda vind je een aantal interessante bezienswaardigheden uit Moorse tijden. Zo is er het mooie Mondragon Paleis waar de Moorse heersers verbleven tot de Reconquista. In het paleis bevindt zich nu een Museum waar je en kijkje kunt nemen in de geschiedenis van de streek. Het Casa del Rey Moro is een bezoek waard en is beroemd om zijn ellenlange trappen uitgehakt in steen, die je leiden naar de bodem van de kloof. Op deze trappen bekend als la Mina werkten ooit slaven die het water uit de rivier in de kloof naar boven moesten dragen. Een aantal meters vanaf de Puente de San Miguel liggen de Banos Arabes. Deze hammam dateert uit de 13de eeuw en is een van de best bewaard gebleven badhuizen in Andalusië. Aan het begin van de Espiritu Santo straat liggen de goed bewaard gebleven stadsmuren en de Puerta de Almocabar, deze poort diende als de belangrijkste ingang tot de stad in de 13de eeuw.

Ronda is alom bekend om zijn stierenring, de Plaza de Toros welke een van de oudste en mooiste is in heel Spanje. Tijdens het Goya-esque festival in september kan je de traditionele stierengevechten zien met originele 18de eeuwse kledij gedragen door de Torero's.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de; Iglesia de la Santa Maria la Mayor, Muralla y Puerta de Cijara en Casa de Don Bosco. Ook zijn er een aantal musea een bezoek waard zoals het Bandolero Museum.

Ronda telt vele bars en restaurants, sommige met heerlijke tapas en goede lokale gerechten maar ook een aantal die je beter kunt vermijden. Wij spreken uit ervaring; met plezier geven we je advies over waar je lekker kunt eten!

Omgeving van Ronda

Ronda is omringd door bergen bekend als de Serriana de Ronda. In deze omgeving vind je twee natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Met een auto of fiets is het mogelijk om de nabij gelegen Pueblos Blancos te bezoeken. De witte dorpen zoals Setenil, Zahara, Grazalema en Gaucin zijn allemaal een bezoekje waard!

Een aantal kilometers van Ronda vandaan vind je de overblijfselen van de Romeinse stad Acinipo, bekend als het oude Ronda. Je kunt er opgravingen zien van o.a. een badhuis en het amphi theater. Een ander populair uitstapje is naar de prehistorische Cueva de la Pileta. Deze grotten zijn dagelijks te bezoeken onder begeleiding van een gids. De oudste muurschilderingen in heel Andalusië (25.000 BC) zijn in deze grotten te bewonderen.

Verder zijn er tal van wandel- en fietsroutes te ontdekken in de Sierra de la Grazalema en de Sierra de las Nieves. Vraag ernaar bij de receptie.