logo
español english nederlandsdeutschfrançais
RondaBoabdil Guesthouse

Over ons

Boabdil Guesthouse is vernoemd naar de allerlaatste Moorse koning die over deze regio heerste. Boabdil stond in 1492 zijn troon af en werd gevangen gezet door de christenen. Zijn laatste trots, Granada werd ingenomen door Koning Fernando en Isabel.

Boabdil vind je in het oude gedeelte van Ronda, tussen de Espiritu Santo Kerk en de Al Mocabar stadspoort in. Een ideale locatie waar vanuit je de vele bezienswaardigheden in en rondom Ronda kunt bezoeken. Het grootste gedeelte van Ronda's bezienswaardigheden liggen op 5 a 10 minuten loopafstand van het Guesthouse.

Boabdil is een oud Andalusisch huis dat compleet is gerestaureerd, het heeft de typische stijl van de regio behouden. De kamers zijn comfortabel, voorzien van fijne bedden en andere moderne gemakken. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer. De meeste kamers hebben een eigen balkon of terras. In het midden van het huis bevindt zich een kleurrijke patio waar je in de ochtend van een vers ontbijt kunt genieten. Voor zonaanbidders en een spectaculair uitzicht over de bergen is er het dakterras. Al onze kamers hebben kabel TV en een internet verbinding waar je 24 uur per dag gebruik van kunt maken. (Gratis gebruik van laptop).

Boabdil wordt gerund door een jong stel, Fleur en Sam. We streven ernaar om je verblijf bij ons zo plezierig mogelijk te maken. Bij ons vind je gedetailleerde informatie over de regio en haar bezienswaardigheden. Met plezier vertellen we je welke plekken zeker een bezoek waard zijn en waar je bijvoorbeeld lekker kunt eten. Onze receptie is voorzien van reisboeken, kaarten, fiets- en wandelroutes en allerlei andere informatie die je verblijf in Ronda kunnen veraangenamen.